Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jac. Niekerk

Van kleine cactus tot grote palmboom

Tholen - In 1990 begon de half Italiaanse Antonello Tagliabue met het exporteren vanuit de Italiaanse regio Pistoia en het leveren aan Nederlandse tuincentra. Inmiddels woont hij ook weer in Italië, van waaruit hij klanten helpt om de juiste planten te vinden voor in de tuin. Hij vindt het heerlijk om in de kwekerijen op zoek te gaan naar nieuwe soorten, bijzondere vormen of klanten mee op pad te nemen langs de Italiaanse kwekerijen.

"We zijn sterk in het verzorgen van het complete pakket," vertelt Jantine van der Kwaak, accountmanager van Jac. Niekerk voor Europa. "Samen met de klant gaan we op zoek naar de juiste planten door een bezoek te brengen aan één of meerdere kwekers. We werken veel in opdracht of op aanvraag in verschillende delen van Italië." Antonello vult aan: "Je kunt ons ook wel plantenmakelaar noemen."

Van kleine cactus tot grote palmboom, het zit allemaal in het assortiment van JAC. Niekerk. De breedheid van het assortiment laten ze ook zien op de verschillende beurzen waar ze staan. Zo lieten ze op Plantarium|Groen-Direkt hun assortiment aan Italiaanse cactussen zien. "Dit is interessant voor tuincentra, omdat het zo stond opgesteld zoals het ook in een tuincentrum zou kunnen staan. Op beurzen als GrootGroenPlus laten we onze boompjes en grote planten zien. Qua populariteit zien we dat er veel vraag is naar boompjes met een dakvorm."


de Rhaphiolepis baby pink en minicactus mixen in pot

Antonello, die graag op zoek gaat naar nieuwe soorten en variëteiten, liet op GrootGroenPlus de Rhaphiolepis baby pink zien, een nieuwe soort op de markt. Het is een - hoe kan het ook anders - Mediterrane heester die ook in de winter zijn blad houdt.

Voor meer informatie:
Jantine van der Kwaak
Jac. Niekerk
Tel: +31 (0)6 38982221
[email protected]
www.jacniekerk.com