Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leerlingen bezoeken siertelers

West Growers organiseerde op de laatste dag van september een bezoek op twee bedrijven voor de leerlingen van de tweede graad van de West-Vlaamse land- en tuinbouwscholen. Ze organiseren dit om de twee jaar, zodat in principe iedere leerling hier één keer de kans voor krijgt. Dit jaar mochten ze een kijkje nemen bij Bert Verhelst in Roeselare en bij Siergrassen Vermeersch in Westrozebeke.

Op beide locaties kregen de leerlingen een rondleiding door de bedrijfsleider. Bert Verhelst teelt pelargonium en andere stekperkplanten, maar vanaf juni heeft hij pruimtomaten in diezelfde serres. Daarnaast kweekt hij troschrysanten en grootbloemige chrysanten voor Allerheiligen. Thijs Vermeersch kweekt 270 soorten siergrassen, waarvan hij er ongeveer 170 ook als jongplant verkoopt aan collega's.

Er werd gewerkt in groepjes, met een beurtsysteem. Gelijktijdig kregen andere groepjes achtergrondinfo over potgrond, bemesting, biologische bestrijding en bestuiving met hommels van respectievelijk Klasmann-Deilmann, ICL en Koppert. Ook de praktijkcentra Viaverda en Inagro sprongen bij om de leerlingen te laten kennismaken met de meer technisch-wetenschappelijke aspecten van telen, zoals water- en bodemkwaliteit.

Bron: avbs.be

Publicatiedatum: