Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Over het Midden-Oosten, herfstkleuren en dure tulpenbollen

Tholen - Het tulpenseizoen is nog niet begonnen, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Zo ook voor Roelof Stijnman van EZ Flower. "De prijsafspraken worden weer gemaakt, en door het tekort aan bollen is het wel duidelijk dat het duurder gaat zijn. Er zit nogal druk op de prijs."

Tulpen levert het bedrijf jaarrond, want ze zijn wereldwijd erg gewild, zoals in bijvoorbeeld Korea, de Verenigde Staten en Canada. Ook in het Midden-Oosten zien ze graag tulpen, en daar komt Roelof net vandaan. "Ik ben net terug uit Qatar en Abu Dhabi, daar begint het importeren van bloemen vanaf oktober weer volop. De temperatuur is daar nu wat aangenamer, alhoewel het nog steeds heet is." De situatie in het Midden-Oosten maakt het wel spannend, ook voor de bloemenvrachten. "We hadden een zending naar Qatar waarvan ik zag dat deze ineens in Sofia aan de grond stond, maar gelukkig is deze na een dag toch in Qatar aangekomen."

"We merken nu dat de vraag naar zomerbloemen afneemt en dat we veel herfstartikelen zien. Een nieuw seizoen brengt altijd weer nieuwe dingen met zich mee, en dat is mooi. De herfstkleuren zijn prachtig, we zien veel besjes en bloemen in donkere herfsttinten. Ook zien we nog steeds veel hortensia's, maar nu vooral de doorgekleurde. Daarnaast zien we veel cymbidiums die richting Amerika en Aziƫ gaan. Gerbera's zijn, net als tulpen, eigenlijk een soort die we jaarrond leveren en heel populair voor export. Binnenkort komen de amaryllissen weer in het assortiment." Roelof sluit af: "Nu werken we naar IFTF toe, waar we voor het eerst hopen te staan. We staan er met Heemskerk Flowers en het belooft een hele toffe stand te worden."

Voor meer informatie:
Roelof Stijnman
EZ Flower
Tel.: +31 6 20700207
[email protected]
www.ezflower.nl