Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Expo Flor Ecuador van start

Tholen - De derde editie van de Expo Flor Ecuador is gisteren, 8 oktober, van start gegaan in het Metropolitan Convention Center in Quito. De beursvloer met 126 standhouders opende haar deuren na de traditionele openingsceremonie waarin de kansen, uitdagingen en potentie van de Ecuadoraanse sierteeltsector werden uitgelicht. Onze redacteur is aanwezig om alle nieuwtjes, weetjes, en innovaties te ontdekken en natuurlijk voor het maken van onze traditionele fotoreportage.


Alejandro Martinez tijdens de openingsceremonie

Sierteelt in Ecuador
Tijdens de openingsceremonie gaven verschillende sprekers een impressie en informatie over de sierteeltsector in Ecuador. Zo is Ecuador de derde grootste bloemenproducent ter wereld met 86 exportbestemmingen. De sector vertegenwoordigt $1 miljard per jaar en biedt 53.000 directe en 55.000 indirecte banen. Ondanks dat kwekers hun assortiment steeds meer uitbreiden is de roos nog steeds het hoofdproduct, waarvan momenteel 300 variƫteiten worden geproduceerd in dit land.



Bigger, Brighter, Bolder
Na de openingsceremonie kon men de beursvloer zien, waar de grote stands en een explosie van kleur als eerste opvallen, wat goed bij het thema van dit jaar past: Bigger, Brighter, Bolder. Naast de vele innovaties en nieuwe variƫteiten die worden gepresenteerd, vallen ook de nieuwe samenwerkingen op, zoals tussen Jetfresh en Vip Roses, alsook het thema duurzaamheid en nieuwe branding van sommige bedrijven. Opmerkelijk is het gebruik van AI, dat niet alleen in de stands wordt gebruikt, maar ook in de openingsspeech van Alejandro Martinez, directeur van de Ecuadoraanse vereniging voor bloemenexporteurs Expoflores.



126 standhouders
De beurs wordt om het jaar georganiseerd door de Ecuadoraanse exportorganisatie voor bloemen Expoflores en had haar primeur in 2018. Dit jaar telt de beurs 126 standhouders, waarvan de meerderheid (75%) kwekers zijn en 93% van de deelnemende farms zijn Flor Ecuador gecertificeerd. De beurs duurt drie dagen en duurt dus tot 10 oktober. Maandag 14 oktober zal onze fotoreportage gepubliceerd worden.