Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ik ontmoette een chauffeur in de gevangenis in Engeland die al tien jaar onterecht vastzit"

Chauffeurs van bloemen en planten zijn vaak de dupe van criminele inmenging. Zonder dat ze het weten stoppen criminelen drugs in hun vrachtwagens. Tijdens controles komt dit dan aan het licht en vervolgens wordt de desbetreffende chauffeur als verdachte gezien. Het komt voor dat een chauffeur daardoor al onterecht tien jaar in de gevangenis zit. Dat is te beluisteren in de podcasten van de Weerbare Sierteeltsector.


Foto van Weerbare Sierteeltsector

Aandacht voor kwetsbaarheid
In de podcasten worden bedrijven geadviseerd om meer aandacht te besteden aan de kwetsbaarheid en veiligheid van hun werknemers. Via cursussen of trainingen kunnen medewerkers beschermd worden. Ook is het belangrijk dat, voordat een vrachtwagen op transport gaat, er een controle plaatsvindt. Zo gaan chauffeurs met een veiliger gevoel en met de zekerheid dat er niets illegaals in hun vrachtwagen zit op weg.

Criminele activiteiten komen niet alleen in Calais voor. Ook op Nederlandse parkeerplaatsen is er van alles gaande. "Ook daar gaan de luikjes van vrachtwagens open en dicht en daarbij komt er van alles uit", vertelt een teammanager. "Pas werd nog bekendgemaakt dat er een gestolen fiets in een vrachtwagen lag. Gelukkig zat er een track-en-trace op de fiets waardoor de steler niet lang plezier van de gestolen fiets had. Dit soort criminele activiteiten komen dus geregeld voor."

Niet je kop in het zand steken
Het is belangrijk dat bedrijven niet hun kop in het zand steken en hun medewerkers voldoende beschermen tegen deze kwetsbaarheden. Daarvoor bestaan programma's. "Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de HR-afdeling en de financiële afdeling goed samenwerken. Het is verschrikkelijk als er een chauffeur onterecht komt vast te zitten die vrouw en kinderen thuis heeft zitten. Dat moet te allen tijde voorkomen worden." Maar soms komt het blijkbaar toch voor dat iemand onterecht veroordeeld wordt. Vooral in Engeland bestaat dat risico.

Ondernemers die willen weten hoe ze hun bedrijf kunnen beschermen tegen criminele inmenging of andere geïnteresseerden kunnen hier de podcasten terugluisteren.

Bron: Weerbare Sierteeltsector

Publicatiedatum: