Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe training voor bloemisten heeft focus op gezondheid

VBW heeft voor haar leden een nieuw concept ontwikkeld: FloraVita.

Bloemen en planten anders verkopen
Bloemen en planten hebben tot op heden twee belangrijke functies: een cadeau (voor jezelf, voor een ander en voor ieder moment van het leven) als ook aankleding van het interieur (zowel prive als ook zakelijk). Maar bloemen en planten hebben ook een werking op je fysieke en mentale welzijn. "Deze laatste functie gebruiken we tot op heden echter nauwelijks, terwijl de vraag naar gezondheid en gezonde levensstijl enorm groot is," zegt VBW.

Wetenschappelijk onderzoek over de werking van bloemen op je gezondheid
Wetenschappelijk onderzoek van Bloemenbureau Holland heeft bewezen dat bloemen en planten écht een positieve invloed hebben op je gezondheid. Bloemen zijn namelijk een boost voor het welzijn: "De resultaten van het onderzoek tonen aan dat stedelingen die bloemen in hun dagelijks leven integreren, een hoger niveau van geluk ervaren."

Bekijk alle resultaten van het onderzoek

Mensen voelen zich prettiger in een groene en bloemrijke omgeving, dat is al langer bekend. Dat iemand blij wordt van het krijgen of geven van een mooi boeket, is ook niet nieuw. Maar het hoe en waarom daarachter, dat heeft VBW verder laten onderzoeken en onderbouwen. De juiste keuze bij het samenstellen van bloemen en de wijze van samenstellen of schikken spelen een belangrijke rol binnen FloraVita.

Met FloraVita kan je niet alleen je kennis vergroten, maar kom je als bloemist ook in een andere rol in het advies naar klanten. En krijg je nieuwe positionerings- en verkoopkansen met bloemen en planten.

Wil jij FloraVitalist worden?
Om je de basiskennis van FloraVita eigen te maken en gemakkelijk in de winkel toe te kunnen passen, is er een speciale training ontwikkeld. Na afronding van deze training ben jij straks één van de eerste FloraVitalisten en kun je in jouw winkel aan de slag met het nieuwe FloraVita concept.

De training is niet alleen voor bloemistondernemers maar zeker ook voor medewerkers. Voor VBW leden is deze cursus kosteloos. Klik hier en kom alles te weten over de trainingen.



Bron: VBW

Publicatiedatum: