Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pilots met éénkoopskarren en tafelbanners

Dit jaar lopen er twee pilots bij Plantion, gericht op tuincentra. De eerste betreft de zogeheten éénkoopskar, met een divers aanbod van één kweker op een Deense kar. Daarnaast wordt er getest met tafelbanners. Beide initiatieven markeren de visie van Plantion om tuincentra maximaal te ontzorgen en te ondersteunen in de verkoop van bloemen en planten.



Plantion doet ervaring op met éénkoopskarren. Een éénkoopskar bevat een mix van verschillende soorten van een kweker. Hiermee speelt Plantion in op de behoefte van tuincentra om in één keer een volledig assortiment te kunnen bestellen voor het (aan)vullen van hun plantentafels.

Sinds Plantion in 2021 voorkeursleverancier werd voor koepelorganisatie GRS Retail kopen meer tuincentra in bij Plantion. Partijen leren elkaar steeds beter kennen. Tuincentra hebben specifieke vragen en wensen, zoals de mogelijkheid om een breed assortiment in te kopen op één plek.

Compleet aanbod
Aanbodsmanager Plantion Hugo Groen: "Om aan die wens te voldoen, hebben we de éénkoopskar ontwikkeld. Wekelijks bieden we tientallen karren aan, bijvoorbeeld met siergrassen, klimplanten, eetbare planten en bladhoudende of bladverliezende heesters. Een tuincentrum kan daarmee makkelijk zijn tafels aanvullen." Welke éénkoopskarren er worden aangeboden, wordt bij Plantion met een klein team afgestemd. Hugo: "Hiervoor zit ik wekelijks met mijn collega's Tobias Vos, Michaël van der Meer en Nina Schamp om de tafel. We kijken naar het beschikbare aanbod en luisteren wat tuincentra willen."

Leerproces
Een selecte groep tuincentra doet mee aan de pilot. Zij krijgen op donderdag een Hugo Groen, Tobias Vos en Nina Schamp Plantion doet ervaring op met éénkoopskarren. Een éénkoopskar bevat een mix van verschillende soorten van een kweker. Hiermee speelt Plantion in op de behoefte van tuincentra om in één keer een volledig assortiment te kunnen bestellen voor het (aan)vullen van hun plantentafels. De woensdag daarna wordt er uitgeleverd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de éénkoopskarren in de webshop kunnen worden besteld. Hugo: "We zitten nog in een leerproces, waarin we in overleg met de tuincentra het aanbod optimaliseren." De eerste indrukken zijn positief: "We zijn pas in maart begonnen, toen de tuincentra hun assortiment voor het voorjaar al hadden ingekocht. Daarom worden er nu vooral éénkoopskarren besteld om tafels aan te vullen. Met het oog op het volgende voorjaar gaan we de tuincentra eerder informeren over beschikbaar aanbod, zodat zij vanaf het begin van het seizoen hun tuinplanten bij ons kunnen inkopen."

Bron: Plantion

Publicatiedatum: