Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

E-book met tips over werken met internationale medewerkers

"Goed werkgeverschap vraagt om een professioneel en sociaal personeelsbeleid. Goed zorgen voor alle werkenden in je bedrijf." Samen met Stigas werkt Glastuinbouw Nederland hieraan. Twee initiatieven met betrekking tot het werken met internationale medewerkers staan in de schijnwerpers: het E-book Gezond werken met internationale (flex) medewerkers en de infokaarten met beeldtaal.

Het E-book
"Iedereen moet veilig en gezond kunnen werken. Als je werkt met (nieuwe) internationale (flex) krachten komen daar nog een aantal extra uitdagingen bij, bijvoorbeeld het omgaan met taal- of cultuurverschillen." Glastuinbouw Nederland lanceerde in samenwerking met sociale partners en Stigas een E-book waarin alle tips, informatie en tools omschreven staan om veilig werken voor internationale medewerkers te bevorderen.

Meertalige infokaarten
De dit jaar ontwikkelde infokaarten met veel pictogrammen en korte teksten zijn een aanvulling op de werkinstructies in de praktijk. Vanuit het initiatief Arbeidsmarkt in goed bannen vanuit de Interdepartementale Projectgroep Arbeidsmigranten (IPA) heeft Glastuinbouw Nederland samen met Stigas het verhaal van de infokaarten gedeeld.

Lees verder op: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: