Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootouderdag in Duitsland

In samenwerking met de stadsbibliotheek van Rudolstadt heeft het Thüringer Landesmuseum Heidecksburg op zondag 13 oktober 2024 een cultuur- en creativiteitsprogramma georganiseerd ter viering van de Grootouderdag. Met een gezamenlijke middag voor kleinkinderen en grootouders wilde men de grootouders bedanken voor hun veelzijdige steun binnen de familie.

Al vorig jaar vond de Grootouderdag, die altijd op de tweede zondag in oktober wordt gevierd, plaats in Rudolstadt. Dat de Grootouderdag ook in Rudolstadt wordt gevierd, is te danken aan de inzet van Charles Lansdorp uit Nederland. Hij heeft het zich tot doel gesteld om op deze dag te wijzen op het bijzondere belang van grootouders voor gezinnen en kinderen. Dit jaar was er op kasteel Heidecksburg een divers programma te beleven: Hansi van Märchenborn vertelde verhalen over prinsen en prinsessen, en bij diy-stations konden jong en oud kaarten, crêpebloemen of buttons maken. Een ander hoogtepunt waren de vele bloemen die Charles Lansdorp als cadeau uit Nederland had meegenomen. Met de bloemen werden prachtige boeketten gemaakt, die aan de grootouders werden geschonken.

Bovendien is de Grootouderdag ook bedoeld voor oudere mensen om aandacht te vragen voor de toenemende eenzaamheid in onze samenleving. Een klein gebaar van vreugde brachten de kinderen van de kleuterschool Radici uit Rudolstadt naar het verzorgingshuis St. Elisabeth in Rudolstadt. Zij overhandigden de boeketten en bloemen van de Grootouderdag, samen met een groot "Dankjewel" aan de bewoners.

Voor meer informatie:
Charles Lansdorp
Stichting Grootouderdag
De Strang 29
3823 GL Amersfoort
Tel: +31681590957

Publicatiedatum: