Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Silphie-papier

"Plantbased" papierverpakkingen van Decowraps

Arena Flowers heeft een stap gezet in hun duurzaamheidsstrategie door volledig over te schakelen naar Silphie-papierverpakkingen van Decowraps. Deze verpakkingen, gemaakt van vezels van de Silphium-plant, vervangen de eerder gebruikte gesloten kringlooppapieroplossingen voor al hun boeketten.

Silphie-papier: plantbased papier
Silphie-papier, ontwikkeld in samenwerking met Out-Nature, biedt een oplossing voor het verminderen van de ecologische voetafdruk in de bloemen- en tuinbouwsector. Dit "plantbased papier" wordt gedeeltelijk vervaardigd uit reststromen van de Silphium-plant, die normaal gebruikt wordt voor biogasproductie. Het gebruik van Silphie-papier sluit de kringloop door de toepassing van afvalstromen en vermindert de afhankelijkheid van hout in de papierproductie.

Ecologische voordelen
De plant wordt ingezet voor biogasproductie en draagt bij aan biodiversiteit en klimaatbescherming. Zo verbetert de Silphium-plant de bodemkwaliteit, ondersteunt het waterbeheer, en helpt het bij CO₂-opslag door de vorming van humus in de bodem. Dit maakt dat het Silphie-papier bijdraagt aan een groenere en meer circulaire economie in de bloemenindustrie.

Nominatie voor de Greenovation Award 2024
Silphie-papier van Decowraps is dit jaar genomineerd voor de Greenovation Award 2024. Met deze innovatie levert Decowraps een bijdrage aan de verduurzaming van de industrie, en stelt het bedrijven zoals Arena Flowers in staat om hun ecologische voetafdruk verder te verkleinen zonder concessies te doen aan kwaliteit en uitstraling.

Voor meer informatie:
Decowraps Europe
Tel: 31 297 349 000
[email protected]
www.decowraps.com

Publicatiedatum: