Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Plantanious, Persoon Potplanten

"Straks is het kerstboom eruit, kamerplant erin"

Tholen - De plantenhandel loopt stabiel door als je het aan Jantine van den Berg en Joost Jansen van de twee familiebedrijven Plantanious en Persoon Potplanten vraagt. Tussen de verschillende beurzen door, zoals de Seasons Trade Fair en binnenkort de Trade Fair bij Royal FloraHolland, zijn ze zich al langzaam aan het voorbereiden op de periode net na Kerst.


Jantine van den Berg met collega John Langeslag tijdens Seasons Trade Fair 2024

"Waar veel bedrijven echt naar Kerst toeleven, is voor ons de periode na Kerst eigenlijk veel belangrijker. We leveren natuurlijk potplanten en met name de grote varianten zoals Strelizia's en Monstera's. Alle tuincentra, waaronder Intratuin, hebben de grote orders al gedaan en vanaf week 50 leveren we dan ook uit. Als de kerstboom weg is, kan die ruimte natuurlijk goed opgevuld worden met een mooie plant. Daarnaast wil een tuincentrum ook weer groene planten zichtbaar hebben na de kerstperiode. Het is weer een extra verkoopmogelijkheid wanneer mensen naar het tuincentrum komen voor de kerstkoopjes," vertelt ze.

Joost werkt ook toe naar de december-januari periode, vertelt hij. "Straks is het kerstboom eruit, kamerplant erin. Op dit moment loopt alle daghandel goed. De echte coronajaren zijn voorbij en we zijn blij met de vaste lijnen en vaste relaties die we onder andere in die periode hebben opgebouwd. Op onze kwekerij hebben we vooral ficus, een kleinbladerige, maar sterke kamerplant. Je merkt dat de populariteit van grootbladerige kamerplanten groot is, maar de vraag naar de ficus blijft stabiel. Op onze kwekerij hebben we de komende periode vooral ficus en straks in het voorjaar vullen we dit aan met seizoensproducten voor buiten."


Heel veel ficussen in de kas bij Plantanious

Jantine gaat verder: "Ook de eerste paar weken van het nieuwe jaar zijn voor ons straks een belangrijke periode. De vraag blijft altijd wel stabiel, maar na week 8 zie je vaak dat de leverbaarheid van planten iets minder wordt, alhoewel de vraag dan vaak juist groot is. Wij hebben hier dit jaar goed op geanticipeerd door extra planten op te zetten om aan de vraag te kunnen voldoen. Echte uitschieters zijn er voor ons niet qua planten, overal is wel vraag naar. Op maandag en dinsdag zijn de piekdagen en worden de planten meestal uitgeleverd richting tuincentra, maar ook bouwmarkten in Duitsland. Daarnaast gaan onze planten ook richting exporteurs die ze weer richting het buitenland exporteren. Onze planten gaan dus heel Europa door!"

Voor meer informatie:
Joost Jansen
Plantanious
Tel.: +31 (0)174 296028
[email protected]
www.plantanious.com

Jantine van den Berg
Persoon Potplanten
Tel.: +31 (0)15 3809382
[email protected]
www.persoonpotplanten.nl