Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vanaf 21 november alle plantenklokken op Centraal Veilen

Na de ervaringen met de eerste centrale plantenklok op 14 maart en diverse pilots afgelopen zomer, zet Royal FloraHolland nu een volgende stap met Centraal Veilen. Per donderdag 21 november worden de overige lokale plantenklokken van Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg samengevoegd tot 6 centrale plantenklokken.

"De markt kijkt uit naar deze stap"
"Centraal Veilen zorgt voor een eerlijker speelveld voor het veilen van onze producten. We worden minder afhankelijk van de verschillende veiltijden per veillocatie waardoor we een gelijkmatigere prijsvorming voor de Hortensia's verwachten," vertelt Erik van der Valk van The Mastergrowers. Ook Stefan Hoek, inkoper bij Van der Plas Flowers and Plants, ziet de voordelen van Centraal Veilen. "Door Centraal Veilen toe te passen kan ik mijn team beter sturen en zal dit veel meer overzicht en rust creëren voor mijn team," aldus Stefan.

"Niet alleen een grote stap voor Royal FloraHolland en haar kwekers en kopers, maar ook voor onze eigen veilingmeesters", voegt Arie Bezemer toe. Hij is Teammanager Operations Dealmaking Planten bij Royal FloraHolland en begeleidt de overgang. "Er is veel energie gestoken in de voorbereiding. We zorgen dat we op 21 november helemaal klaar staan," vertelt hij.

Uitgangspunten centrale plantenklokken
De centrale plantenklokken starten om 06:30 uur. In het begin van de week zijn dit meestal 6 centrale plantenklokken en op donderdag/vrijdag 5 klokken. Doordat alle planten op alle hubs vóór de overgang naar Centraal Veilen op orderpicken staan, stappen ze volledig over op random kweker loting. Dat is de meest eerlijke vorm van loten. Verder worden CC's vooraan in het veilschema geveild.

Werkwijze onveranderd
Net als voorheen, blijven ze bij planten op weekbasis zo veel mogelijk sturen op gelijke eindtijd voor alle plantenklokken door het verschuiven van veilgroepen. Ook is er nog steeds een roulerend veilschema per klok per week.

Nieuwe centrale plantenklokken
De lokale klokken A14, A16, A17 (Aalsmeer) en N12 en N13 (Naaldwijk) vervallen. Op Rijnsburg vervallen de veilgroepen planten. Al het aanbod wordt samengevoegd op 6 centrale plantenklokken. De indeling blijft zoveel mogelijk hetzelfde als nu.

Meer weten?
Binnenkort ontvangen alle betrokkenen detailinformatie over de wijzigingen. Daarnaast is de laatste status altijd te vinden op de website. Nu al vragen? Neem dan contact op met het Klant Contact Center.

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: