Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Een efficiëntere toepassing van fosfaat en bodemverbeteraars in de bollenteelt"

Agrifirm-GMN introduceert ViviBulb, voortgekomen uit jarenlange samenwerking met het Expertisecentrum Bloembollenteelt en ervaren telers. ViviBulb combineert de voordelen van Vivisol en Vivifos in één mix. ViviBulb biedt een directe en langdurige fosfaatbeschikbaarheid en zorgt voor een gezonde, sterke groei.

Optimaal resultaat
Het idee voor ViviBulb ontstond vanuit de behoefte aan een efficiëntere toepassing van fosfaat en bodemverbeteraars in de bollenteelt. Voorheen moesten telers kiezen tussen Vivisol, bekend om zijn effecten op de bodemstructuur, en Vivifos, een startfosfaat. Dankzij ViviBulb is die keuze verleden tijd. Deze mix wordt direct bij de wortels aangebracht, wat zorgt voor een betere beworteling en een sterkere, weerbaardere plant.

Positieve resultaten uit de praktijk
ViviBulb is inmiddels getest door verschillende telers, die de resultaten enthousiast ontvangen hebben. Bij toepassing in de teelt van hyacinten en tulpen werden verbeteringen opgemerkt zoals gezondere planten en een grotere oogstmaat.

Klaar voor de toekomst
Met ViviBulb speelt Agrifirm-GMN in op de groeiende behoefte aan duurzame teeltmethoden. Door de weerbaarheid van gewassen te versterken via een uitgebalanceerde voeding, wordt de afhankelijkheid van chemische middelen verminderd. ViviBulb biedt telers een effectieve en gebruiksvriendelijke oplossing die zowel de opbrengst verhoogt als de duurzaamheid van de teelt verbetert.

Bron: Agrifirm-GMN

Publicatiedatum: