Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Presentaties studiedag bloemenmengsels en biodiversiteit in de boomkwekerij

Op vrijdag 11 oktober 2024 vond de Studiedag 'Bloemenmengsels en biodiversiteit in de boomkwekerij' plaats bij Boomkwekerij Hoebenschot te Lichtaart.

Op deze studiedag konden aanwezigen ontdekken hoe je in de vollegrondsboomkwekerij een stapje verder kan gaan in het bevorderen van biodiversiteit, zonder in te boeten op vlak van plantkwaliteit en groei. Samen met boomkwekers en zaadleveranciers ontwikkelde Viaverda in het Flower4Trees-project bloemenmengsels die zowel biodiversiteit als bodemkwaliteit ondersteunen. Ze stelden de resultaten van dit project op deze studiedag aan de aanwezigen voor. Deze studiedag kwam in aanmerking als vormingsactiviteit voor de fytolicentie.

Deze studiedag kaderde in het project 'Flower4Trees: bloemenmengsels als win-winsituatie voor biodiversiteit én teler bij vollegrondsboomkwekerij' en wordt georganiseerd in samenwerking met Viaverda, HOGENT en ILVO.

Bekijk hier de presentaties:

  1. Flower4Trees: bloemenmengsels als win-winsituatie voor biodiversiteit én teler bij vollegrondsboomkwekerij - Joachim Moens (HOGENT)
  2. Nematoden in de boomkwekerij - Wim Wesemael (ILVO)
  3. Bodemplagen in de vollegrondssierteelt - Sam Schiettekatte (Viaverda)

Bron: Viaverda

Publicatiedatum: