Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Stolze

"Kwaliteit van Calluna is belangrijker dan prijs"

Tholen - "Het is het laatste weekend om de handel weg te doen," vertelt Marco Stolze. Hij werkt vanuit Royal FloraHolland en Floriday en beheert het dagaanbod van Direct Bieden. Hij is zo'n 25 jaar inkoper geweest op de klokken, wat hem nog steeds een nostalgisch gevoel geeft. Op de veiling Rhein-Maas in Duitsland gebeurt klokverkoop nog, en daar zijn onder andere Calluna voor een hele goede prijs weggegaan.

Kwaliteit boven prijs
Marco vertelt: "Het seizoen loopt nu af, de prijzen zijn heel gunstig en het laatste staartje is heel goed geweest in de handel. De vraag is eigenlijk hoger dan het aanbod. Bij de Calluna gaat het om het verkopen van zuivere partijen. Die worden ook op de klok aangeboden, maar vooral de directe verkoop bij een teler is van hele hoge kwaliteit. Op het laatste is er altijd stress in de markt, want waar zijn de goede partijen? Kwaliteit is belangrijker dan prijs, en dat gevoel lijkt dit jaar nog sterker te zijn dan voorgaande jaren."

"In Duitsland wordt vooral Calluna geteeld, en er zijn elk jaar wel nieuwe variëteiten. De nieuwste en beste variëteiten zijn vaak begin oktober al niet meer te verkrijgen, maar ook voor de standaard partijen moet je heel goed zoeken," gaat hij verder.

Allerzielen
Op 1 november is het Allerzielen, een gedenkdag uit de rooms-katholieke traditie. Een dag die in de meeste Europese landen, waaronder Duitsland, zelfs een vrije dag is, vertelt Marco. "Voor de handel is het ook een belangrijke dag, want er worden heel veel plantjes naar de graven gebracht. Skimmia's, Chrysanten, Calluna, Erika en Gaultheria zijn hele sterke planten en worden daar veel voor gebruikt. De supermarkten staan al vol met heide, bessen en chrysanten en de verwachting is dat het ook snel verkocht zal zijn."

Kerstbomen
De kerstperiode lijkt elk jaar wel vroeger te beginnen, en ook Marco valt dat op. "Over een week of twee zal de verkoop van kerstbomen weer van start gaan. De kleinere bomen worden vanaf september al verkocht, en ook de kerststerren zijn al op de markt. De meeste tuincentra in Nederland staan eind september al kerstklaar, vooral die op de grens met Duitsland. Waar Nederlanders meestal beginnen met de kerstinkopen na Sinterklaas, is dat het moment dat de Duitse kerstinkopen al gedaan zijn."

Voor meer informatie:
Marco Stolze
Business Owner "Direct Bieden"
Tel: +31 (0)6 30728817
[email protected]
www.floriday.io/nl/direct-bieden

Indexfoto: © Artushfoto | Dreamstime.com