Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lazzeri presenteert nieuwe collectie kerststerren

"Van veredeling tot beworteling, onze kerststerren zijn 100% Made in Italy"

De Italiaanse veredelaar en jonge plantenleverancier Lazzeri veredelt al meer dan 25 jaar kerststerren. Hun assortiment wordt steeds groter en is jaar na jaar bekroond met verschillende prijzen. Ook voor volgend jaar krijgen telers toegang tot nieuwe variëteiten die ze op 31 oktober en 1 november al in het echt kunnen zien in Nederland.


Van links naar rechts: David Yang - Andrea Lazzeri - Ming Chang Liu

Compleet assortiment rode kerststerren
Momenteel bestaat Lazzeri's kerststerrenassortiment uit 30 variëteiten en volgens het Lazzeri-team vertegenwoordigt het nu een breed en compleet kerststerrenassortiment. "In de afgelopen jaren hebben we verschillende nieuwe variëteiten geïntroduceerd, met name de recente rode variëteiten Aida, Carmen en Maestro, waardoor we een compleet assortiment rode variëteiten kunnen aanbieden, zowel wat betreft bloei-inductie als groeitype en verschillende klimatologische omstandigheden."


Klik hier voor de catalogus

Noviteiten voor volgend seizoen
Voor volgend seizoen wordt de Carmen Red, die veel succes heeft, aangevuld met de Carmen Pink. Voor de Superba-familie hebben ze een verbetering van de Superba Marble Impr ontwikkeld. En het grote nieuws voor 2025, vervolgen ze, is een heel speciale plant met een exotische naam. Nieuwsgierig? Je vindt hem in de nieuwe catalogus, op pagina 22.

Foto links: Rick van Os en Mike Mulder, rechterfoto: Gottfried Spallek en Peter Lazzeri

100% gemaakt in Italië
Lazzeri's kerststerren zijn 100% Made in Italy, wat betekent dat het hele teeltproces, van veredeling, selectie, tot moederplanten en beworteling, allemaal in Italië plaatsvindt. En dit alles gebeurt met een GlobalGAP-certificering. "We zijn trots op de Italiaanse roots van onze kerststerren." Alle jonge planten worden geproduceerd in Sabaudia, 100 km ten zuiden van Rome. "Op deze locatie hebben we het hele jaar door de beste en ideale licht- en klimaatomstandigheden. In vergelijking met de meeste andere bedrijven geloven we nog steeds in de regionale teelt."

Awards
"Wat ons ook bijzonder trots maakt, zijn verschillende internationale prijzen die bevestigen dat we op de goede weg zijn", zegt het Lazzeri-team. "Onder de vele verkregen prijzen, waren we erg blij met de laatste, verkregen in januari 2024, voor het vijfde opeenvolgende jaar, tijdens de prijsuitreiking georganiseerd door Glastuinbouw Nederland & Royal Flora Holland, waar 'Alaska', een zuiver wit ras uniek in zijn prestaties, de winnaar was. Deze prijzen en de positieve feedback van telers motiveren ons om steeds meer in deze plant te investeren."

Poinsettia Trials in Nederland
Wil je de kerststerren in het echt zien? Op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november neemt Lazzeri deel aan de Poinsettia Trials, georganiseerd samen met Beekenkamp Plants, Dümmen Orange, Florensis en Volmary. De trials vinden plaats bij The Mastergrowers, Harteveldlaan 18a, 2675 LE, Honselersdijk.

Voor meer informatie:
Lazzeri Società Agricola A R.L.
Tel: +39 0473 246246
[email protected]
www.lazzeri-agricola.com

Publicatiedatum: