Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spuitlicentiebijeenkomst bij Kwekerij Voortman

"Het gebeurt niet vaak dat in Noord-Nederland een dergelijke bijeenkomst plaatsvindt"

Op dinsdag 15 oktober vond bij de vaste plantenkwekerij van Wilfred en Miranda Voortman in Smilde een spuitlicentiebijeenkomst plaats.

Het gebeurt niet vaak dat in Noord-Nederland een dergelijke bijeenkomst plaatsvindt. De bijeenkomst was georganiseerd door Roy Rotteveel (bestuurslid LTO Cultuurgroep Vaste Planten) samen met Wilco Dorresteijn (Delphy), en uiteraard met medewerking van Wilfred en Miranda Voortman.

Vanuit Bureau Erkenningen is de eis dat er maximaal 30 deelnemers mogen deelnemen. Dat betekende dat door de grote belangstelling een aantal kwekers zich helaas niet meer kon aanmelden.

Actief bij de les blijven
Het programma was volgens de deelnemers praktisch en interessant. Het was ook actief waarbij regelmatig gewisseld werd van onderwerp, zodat je als deelnemer wel bij de les moest blijven. Deelnemers hebben onderling kennis uitgewisseld om effectief te werken met een kleiner middelenpakket, en ook over alternatieven voor chemische gewasbescherming.

Delphy verzorgde het theoretisch gedeelte en Wilfred Voortman met zijn schoffelapparaten en Globus-machines het praktijkgedeelte.

Actualiteiten cultuurgroep
Theo Vilier, voorzitter van de LTO Cultuurgroep Vaste Planten, bracht de deelnemers nog op de hoogte van actualiteiten waarmee de cultuurgroep zich bezighoudt. Dit betreft onder andere de mogelijke plaatsing van Cortaderia selloana (pampasgras) op de lijst van toekomstige invasieve exoten. Hoe komt een dergelijk besluit tot stand, en wat kunnen we doen om dit voor andere belangrijke tuinplanten te voorkomen?

Zit kort op omgevingswetten
Vanuit LTO Noord werd nog gemeld dat er gemeenten zijn waar nieuwe omgevingswetten worden opgesteld. Het is zaak dat je weet wat dit voor gevolgen voor je kwekerij kan hebben. Zorg dat je er kort opzit, was het advies. De lokale LTO-mensen in de gemeenten kunnen je daarbij helpen.

Na afloop was er een heerlijk stamppotbuffet en kon er nog gezellig nagepraat worden. Met de goede verzorging door Wilfred en Miranda Voortman kwam niemand wat tekort.

Bron: LTO Bomen, Vaste Planten & Zomerbloemen

Publicatiedatum: