Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking kerstbomen uitgebreid

Veldhuizen & Bisselink (VB) in Renswoude levert al vijftien jaar kerstbomen aan Plantion. Dit jaar wordt de samenwerking uitgebreid. Een grote groep klanten die altijd de bomen via VB uitgeleverd kreeg, wordt voortaan helemaal ontzorgd door Plantion Shop & Go.

Het gaat om afnemers van kerstbomen waarvoor Plantion al de facturering deed. Die klanten kunnen hun bomen voortaan ook bij Plantion Shop & Go bestellen en ophalen. "Dit betekent voor ons een mooie uitbreiding", zegt Michaël van der Meer, Hoofd Plantion Shop & Go.



Denemarken
Ook VB heeft baat bij deze overdracht van klanten. "Wij kunnen hierdoor onze andere klanten beter bedienen en overzicht houden", legt Hein Veldhuizen uit. "We vertrouwen onze klanten toe aan Plantion Shop & Go in de wetenschap dat zij daar goed worden behandeld." VB haalt zijn kerstbomen uit Denemarken. Hein: "Het wordt daar relatief snel koud, waardoor de sapstromen stoppen. Dat is gunstig. De Nordmann is de meest gevraagde boom vanwege zijn mooie, volle bouw. Zijn naalden prikken niet en vallen minder snel uit."

Bomen zonder kluit
Kerstbomen worden niet altijd als milieuvriendelijk gezien, maar VB maakt wel degelijk duurzame keuzes: "We leveren bomen zonder kluit, aangezien er daar meer van op één vrachtwagen kunnen. Een boom met kluit terugplanten klinkt leuk, maar in de praktijk is de kans klein dat zo'n boom weer aanslaat." Alleen het uitsteken van de bomen gebeurt nog met machines op diesel, daar heeft VB geen invloed op. "Voor de rest kunnen we met elektrisch materieel werken, van de zaagmachine tot en met de vorkheftrucks."

Easy Fix-standaard
VB zocht ook naar een alternatief voor het beschermende net om de kerstboom. Hun touwtjesmachine doet hetzelfde, maar met minder materiaal. Ook voor de standaard biedt VB een duurzame oplossing, de Easy Fix. Met ook een variant voor bomen tot zes meter. Tot slot ontwikkelde VB samen met Chrysal een voeding, Treefood, die de bomen helpt bij het opnemen van water.

Bron: Plantion

Publicatiedatum: