Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SV.CO en Vilosa

Lancering van platform Unique Growers Company

Per 1 januari 2025 starten SV.CO en Vilosa, beide spelers in de sierteelt, een samenwerking onder het platform Unique Growers Company. Deze samenwerking speelt in op de veranderende marktomstandigheden en de wens van de twee bedrijven om innovatiever en efficiënter te werken binnen de sierteeltsector, wat beide bedrijven in staat stelt om te leren van elkaar en continu te verbeteren. Daarnaast worden divisies samengevoegd om specialismen te creëren en verdere professionalisering te bevorderen.

Verstevigen van organisatie
Het platform Unique Growers Company wordt opgericht om verdere schaalgrootte te realiseren, met als hoofddoel om de organisaties beter en professioneler te maken. Dit stelt beide bedrijven in staat om zowel intern als extern, naar leveranciers en klanten, beter te presteren. Hierdoor kunnen de bedrijven hun klanten nog beter ondersteunen met een gevarieerd aanbod, de juiste informatievoorziening en het optimaliseren van handelsstromen. De verkoopafdelingen en locaties van zowel SV.CO als Vilosa blijven onafhankelijk opereren en zullen profiteren van elkaars kennis en expertise.

Platform en groeiambitie
De ondernemers Rene van Dop en Rick van Luijk (Vilosa), samen met Sander Verbeek, Jelle Strijbis en mededirectielid Miranda Duijnisveld (SV.CO), starten dit gezamenlijke platform, onder gedeeld eigenaarschap. SV.CO werkt al samen met Kwekerij Vreugdenberg, zij zijn hierdoor ook onderdeel van het nieuwe platform. Net als LV Plant, dat reeds samenwerkt met Vilosa, zij zullen als onderdeel van het nieuwe platform zich verder specialiseren in de warme groenten opkweek.

De gezamenlijke visie is om een voorloper te zijn en te blijven in de sierteeltsector, waarbij wordt ingezet op het binnenhalen van specialisten die zich verdiepen in alle belangrijke thema's. Hiermee kunnen de ondernemers zich focussen op verdere groei van hun bedrijven.

Unique Growers Company heeft daarnaast een sterke groeiambitie, die op drie manieren zal worden gerealiseerd:

  • Het toetreden van nieuwe ondernemingen tot het platform.
  • Autonome groei van de huidige ondernemingen.
  • Door (gedeeltelijke) overnames van ondernemingen.

Afzonderlijke operaties - samen groeien
Hoewel er sprake is van een intensieve samenwerking, behouden SV.CO en Vilosa hun zelfstandigheid als ondernemingen. Het platform biedt de mogelijkheid tot specialisatie en centralisatie van belangrijke divisies zoals Finance, HR, Energie en ICT.

Het gezamenlijke doel is daarnaast om teeltinnovatie en verduurzaming te bevorderen, waarbij nieuwe teelttechnieken worden ontwikkeld, de footprint wordt verkleind en de kwaliteit van het product kan worden verbeterd.

De directie van het platform bestaat uit Sander Verbeek, René van Dop en Miranda Duijnisveld. Zij zijn verantwoordelijk voor de strategische aansturing en verdere ontwikkeling van het platform. De directievoering van SV.CO en Vilosa blijft in de bestaande handen, waarbij uw contactpersonen ook ongewijzigd blijven.



Voor meer informatie:
SV.CO
[email protected]
www.svco.nl




Vilosa
[email protected]
www.vilosa.nl

Publicatiedatum: