Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse waterbassins van Canada tot aan Australië

De mannen van Albers Alligator zitten niet stil. Deze zomer hebben ze montages gedaan in onder andere Canada en Australië.

Groot, groter, grootst
Die mannen zijn wel gewend aan grote bassins; in Dinteloord monteerden ze folies in een bassin voor een oppervlakte van 25.000 m² bij Van der Kaay. En het project met het 34.540 m² grote bassin in Canada van afgelopen zomer was weer een slagje groter. Afgelopen zomer reisde de monteur van Albers Alligator naar Canada af. Daar hebben ze in Leamington hard gewerkt aan het Double Diamond project. Daar wordt op dit moment 20 hectare kas gebouwd. Op dit areaal zullen aardbeien worden geteeld. Albers Alligator leverde en installeerde het MULTI-F in opdracht van Erfgoed Horticulture.

MULTI-F is de een drijvende afdekking op bassins om algen te bestrijden. Hiermee voorkom je verstopte sproeiers én tevens voorkom je in grote bassins golfslag, en minder verdamping. Martin Spekle, Albers Alligator: "Met deze afdekkingen heb je 100% resultaat oftewel het bassin is onder het MULTI-F volledig algenvrij. Algen hebben immers licht nodig en door de afdekking komt er geen licht bij. MULTI-F is gemaakt van gecoat Polyethyleen- weefsel. Voordeel van polyethyleen is de goede UV-bestendigheid."

De bodemfolie bij Double Diamond is gemaakt van Polyextra-S, met een dikte van 0,6 mm.

Het totale bassin van Double Diamond heeft een inhoud van 115.250 m³. De afmeting is 72 x 429 m. Die grootte vraagt om speciale aanpassing. De folie werd in diverse delen aangeleverd. En ter plaatse werd het laswerk verricht. Martin: "Je kunt je voorstellen dat het te zwaar is om de folie er in 1x in te trekken. Hier hielpen ca. 60 hulpkrachten mee en dat was niet overbodig. Nadat het Multi-F erin getrokken was is het laswerk, op de nog droge bodem verricht. We doen dat met onze speciale folielasmachines."

Australië, Provance Corporation Pty Ltd
Het was een bijzonder jaar voor de monteurs van Albers Alligator. Naast het Canadese avontuur mochten ze ook de lange reis naar Australië maken om daar een folie te installeren op een groot bassin. Ze leverden in Wells Crossing, Australië aan Provance Corporation Pty Ltd een waterbassin met taludbescherming op. Deze installatie was allesbehalve een standaard montageklus. Het was letterlijk een 'hell of a job' voor de monteurs want heel dichtbij woedde een bosbrand. Er was geen gevaar voor de mensen, maar zoiets heeft altijd impact. Een passerende kangoeroe bleef even staan kijken naar de supervisor. Al met al werd het een bijzonder project voor hen.

De inhoud van dit bassin was ook 'aan de maat' met een inhoud van 21.865 m³ (afmetingen 70 x 80 m). Totaal is hier 6.536 m² POLYEXTRA-s folie en 3.754 m² taludbescherming geïnstalleerd.

Voor meer informatie:
Albers Alligator
tel +31 (+)317 419 144
info@albersalligator
www.albersalligator.com


Publicatiedatum: