Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemen voor de paus in zijn laatste Paasviering

Tholen - Het was afgelopen weekend Pasen en zoals ieder jaar wordt het Sint-Pietersplein in Rome dan opgevrolijkt door een zee van Nederlandse bloemen. Deze keer is er speciaal opgelet dat de reis van kas tot Rome op een zo duurzaam mogelijke manier gebeurt.

Op eerste Paasdag waren Gert-Jan Jungerius van Monarch Flowers, bloemsierkunstenaar Piet van der Burg, Chrysantenkweker Teun van der Lugt, de mannen van Van der Slot Transport en vele vrijwilligers te zien in het programma Bloemen voor de paus op NPO2.

Een dag later is paus Franciscus overleden. De Paasviering en de bloemengroet op het Sint-Pietersplein bleken daarmee zijn laatste publieke Paasviering te zijn. De bijdrage van de Nederlandse sierteeltsector krijgt zo, onbedoeld, een bijzonder symbolische lading.

© Charles Lansdorp
Charles Lansdorp ontmoet paus Franciscus een aantal jaren geleden

Volgens Charles Lansdorp is het een ongelofelijke gebeurtenis. "Pasen is doorgegaan met prachtige versiering, de bloemen kwamen fantastisch in beeld, mooier kon niet. Er is zelfs nog audiëntie geweest met de paus. Nu het is plein leeggemaakt en klinken de doodsklokken, een bizar moment." Charles heeft zelf veel goede herinneringen aan paus Franciscus. "Het was een hele bijzondere paus, toegankelijk en ook voorstander van het organiseren van evenementen voor kinderen en ouderen. Bij vele gelegenheden, zoals de wereldbijeenkomst voor opa's en oma's in 2014 en de Werelddag van de Rooms Katholieke Kerk in juli, heb ik daar Nederlandse bloemen aan mogen verbinden."

Of de dood van de paus invloed heeft op de samenwerking? "Ik denk het niet, want Pasen gaat ieder jaar gewoon door. We hebben volgend jaar zelfs 40 jaar een samenwerking met het Vaticaan."

Voor meer informatie:
Charles Lansdorp
charles.lansdorp@gmail.com